hero

Kedvenc helyünk a héten: TOBE Gallery

Marie Claire Magyarország
2018

Írta: Bodnár Zsófi

 

Galériákban tett látogatásaim során egyértelművé vált számomra, hogy mindegyik kiállítótér olyan, mint maga a tulajdonosa. Ezeken a helyeken érezni lehet megálmodójuk személyiségjegyeit, ahogy a kiállított alkotások egysége vagy éppen sokfélesége is az ő karakterére vezethető vissza. Míg a Kugler szalont az empátia és kultúrák sokszínűsége határozta meg antik bútorokon, roma alkotások őszinteségével, a Bródy Sándor utcai TOBE Gallery-ben a sokatmondó fotográfiák bútorok híján önmagukért beszélnek a minimalista térben.

 

A 2013-ban nyitott TOBE Gallery Puskás Bea és kedvese, Opitz Tomas „projektje”, amelynek célja, hogy a fotográfiát és a kollázsművészetet egy új szintre emeljék, ezzel párbeszédet indítva a témában. Magyar művészek mellett nagy hangsúlyt fektetnek az ibero-amerikai fotográfusok reprezentálására – hiszen személyes tapasztalatuk és elmondásuk alapján –, egy más aspektusból tekinthetünk a fotográfiára, mint művészeti ágazatra az ő lencséjükön keresztül. Tomas egyébként Venezuelában született, emiatt is szívügye, hogy elhozza Budapestre a szerinte arra érdemes művészek alkotásait.

 

(…)

 

Kiknek ajánljuk: Beáék elmondása alapján belsőépítészeknek és lakberendezőknek különösen érdekes lehet szemügyre venni az alkotásokat, emellett mindenkinek, aki elkötelezett a fineart fotográfia és kollázsművészet iránt.

 

 

Olvasd tovább a cikket »

What's on at TOBE